Studio Crescente Galerie Wijnstraat

‘Studio Crescente’ Galerie Wijnstraat

Op 26 november wordt een expositie geopend met werk van Antoinette van de Wal (tempera grassa op doek) en van Arthur Stam (werk op papier en paneel ). Beide kunstenaars zijn aangesloten bij Pulchri Studio te Den Haag. Antoinette van de Wal is opgeleid in Brussel tot restaurateur van historische interieurs. Zij werkte als artistiek projectleider o.a. voor het Rijksmuseum en het Concertgebouw in Amsterdam en voor de St Bavokerk in Haarlem.
Haar grote vakbekwaamheid en haar bijzondere manier van werken zien we ook terug in haar werk als beeldend kunstenaar. Zij werkt met eeuwenoude recepten en materialen en pigmenten en prepareert zelf de ondergrond van haar schilderijen. Antoinette van de Wal is vooral geïnteresseerd in de geheimzinnige donkere groeikracht van de natuur. Zij maakt grote doeken bedekt met organische vormen in allerlei tinten groen. Vooral die kleuren trekken je als een magneet naar zich toe.

Tijdens de opening op zondag 26 november om 15 uur wordt het boekje ‘Terre Verte’ van Antoinette van de Wal gepresenteerd.
De expositie ‘Studio Crescente’ loopt van 26 november t/m 28 januari 2018.

Galerie Wijnstraat
Wijnstraat 178 , Dordrecht
Tel 078-6138043 / 06-43599357
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag 13-17 uur en op afspraak
www.galeriewijnstraat.nl

About the Author:


Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *